Nový Ford PUMA: pohodový, pokojný a pripojený

Nový Ford Puma patrí do kategórie kompaktných crossoverov, uľahčuje jazdu v meste a ponúka priestor pre päť osôb a ich všetky osobné veci . Cestovanie v úplne novom interiéri s veľkými digitálnymi displejmi, špičkovou konektivitou a pokročilými jazdnými technológiami predstavuje skutočne príjemnú jazdu a relax za volantom.

  • So štýlovou novou Pumou s kokpitom ako v športovom vozidle a s intuitívnymi veľkými obrazovkami je jazda v meste jednoduchá, zábavná a praktická.
  • Pokročilé technológie uľahčujú jazdu, napríklad pomáhajú vodičovi spomaliť pri prejazde križovatkami alebo v zákrutách, prípadne pri parkovaní na úzke miesta.
  • Tento mestský crossover s mild hybridnou jednotkou ponúka úložný priestor MegaBox, ktorý zväčšuje priestor pre päť osôb a batožinu. Čisto elektrická Puma Gen-E sa predstaví ešte tento rok.

V interiéri sa nachádza nový kokpit v štýle športových vozidiel. Vysoko umiestnené obrazovky sú naklonené smerom k vodičovi a obklopujú cestujúcich, pričom počet fyzických tlačidiel je v záujme vytvorenia pokojného prostredia obmedzený na minimum.

Sofistikované technológie umožňujú jazdiť prirodzenejším spôsobom využitím tempomatu, spomalia vozidlo pri prejazde križovatkami a v zákrutách, pomáhajú vodičovi lepšie vidieť do zákrut v noci a poskytujú aj pohľad z vtáčej perspektívy na stredovej obrazovke, takže parkovanie na rušných uliciach bude hračkou.

Slobodu pri hľadaní dobrodružstva mimo mesta poskytuje dynamická a úsporná mild-hybridná pohonná jednotka s výkonom 155 koní.

Spoločnosť Ford dnes taktiež oznámila, že ešte tento rok predstaví čisto elektrickú Pumu Gen-E – prvú Pumu, ktorá bude mať nulové výfukové emisie.

Nová Puma má praktické funkcie veľkého auta. 80-litrový úložný priestor MegaBox v podlahe batožinového priestoru je dostatočne veľký pre malý nákup zo supermarketu. Do batožinového priestoru možno nastojato odložiť dve súpravy golfových palíc a aj pri prevážaní piatich osôb je k dispozícii viac ako 450 litrov priestoru pre batožinu, nákup alebo klietku pre psa.

Zákazníci sa môžu rozhodnúť pre výbavu Titanium, ST-Line alebo ST-Line X, pričom každá sa už teraz vyznačuje kultovým štýlom exteriéru inšpirovaným kupé a jedinečným dizajnom predného nárazníka, mriežky chladiča a zliatinových diskov kolies. Určite zaujme aj šesť farieb karosérie vrátane sivej Cactus Grey (novinka pre Pumu), okrem toho aj svetlá na nastupovanie, ktoré na zem premietajú logo Puma.

Technológie, ktoré uľahčujú život

Vďaka dvom veľkým obrazovkám majú vodiči neustále prehľad a kontrolu nad vozidlom. 12,8-palcový digitálny prístrojový panel s ostrým obrazom možno prispôsobiť tak, aby zobrazoval informácie, ktoré sú pre vodiča najpotrebnejšie. 12,0-palcová stredová dotyková obrazovka s vysokým rozlíšením zase uľahčuje zobrazovanie a ovládanie máp, používanie systému informácií, zábavy a rôznych funkcií, napríklad klimatizáciu a vyhrievanie sedadiel.

Nový systém informácií a zábavy SYNC 4 má v Pume dvakrát vyšší výpočtový výkon než predchádzajúca verzia a možno ho prispôsobiť tak, aby bol prístup k najpoužívanejším funkciám čo najjednoduchší. Funkcia rozpoznávania hlasu rozumie bežnej reči a smartfóny možno ľahko integrovať pomocou bezdrôtových rozhraní Apple CarPlay a Android Auto – a nabíjať pomocou bezdrôtovej nabíjačky.

Dokonca aj bez pripojeného smartfónu sa môžu vodiči opýtať zabudovanej asistentky Alexa: „Čo mám dnes v kalendári?“, „Aká je dnes cesta domov?“ alebo „Prehraj môj playlist do auta“, a to buď prostredníctvom soundbaru alebo voliteľného audiosystému B&O s 10 reproduktormi. Štýl a pohodlie zdokonaľuje nová posuvná lakťová opierka a športový, dvojramenný volant s plochou spodnou časťou ako v pretekárskom aute.

S novou Pumou je jazda jednoduchšia. Inteligentný adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go a s asistentom jazdy v strede jazdného pruhu dokáže plynulo zrýchľovať a brzdiť, aby bola jazda prirodzenejšia. Okrem toho dokáže pomocou prediktívneho asistenta rýchlosti prispôsobiť rýchlosť jazdy podľa zákrut, kruhových objazdov alebo podľa vjazdov na diaľnicu alebo výjazdov z diaľnice. V meste možno použiť 360-stupňový systém priestorových kamier a zobraziť pohľad z vtáčej perspektívy, aby ste pri parkovaní vozidlo nepoškriabali.

Nové svetlomety prinášajú viac funkcií, než len svieži dizajn a výrazný svetelný podpis. Voliteľná technológia dynamických maticových LED svetiel využíva technológiu prediktívnych dynamických svetiel do zákrut, ktorá monitoruje cestu pred vami a osvetľuje zákruty, aby vodič lepšie videl.

Zaujala vás nová Puma?

NAPÍŠTE NÁM