Zamestnanci opäť pomohli detským onkopacientom

Koncom roka 2023 zamestnanci spoločností Summit Motors Bratislava a Summit Motors Slovakia vyzbierali dobrovoľný príspevok, ktorým opäť podporili tých najmenších bojovníkov s rakovinou. 

Zamestnanci Summit Motors Bratislava a Summit Motors Slovakia mali možnosť ukončiť rok 2023 v nepracovnej atmosfére pri dobrom jedle a príjemnej hudbe. Ako aj po minulé roky, tak aj tento rok sa pracovníci oboch spoločností rozhodli spojiť príjemné s užitočným a vyzbierať dobrovoľný príspevok pre dobrú vec. 

Pomocou tomboly, do ktorej sa zapojil rekordný počet zamestnancov, sa podarila vyzbierať krásna suma, ktorou podporili neziskovú organizáciu Deťom s rakovinou n. o., ktorá pomáha detským onkopacientom a ich rodinám v tých najťažších chvíľach. "Veríme, že tieto prostriedky pomôžu malým pacientom a ich rodičom. Sme radi, že aj vďaka tejto malej pomoci môžeme prispieť ku skvalitneniu liečby detských onkologických pacientov na Slovensku." dodávajú zamestnanci spoločností Summit Motors Bratislava a Summit Motors Slovakia.

Cieľom tejto organizácie  je neustále zlepšovať podmienky liečby detských pacientov s rakovinou a vybudovanie špičkovej kliniky detskej onkológie. Nakoľko túto neziskovú organizáciu založili rodičia chorých detičiek, vedia presne čo si boj s touto ťažkou chorobou vyžaduje. Ďalším rodinám poskytujú potrebnú pomoc a v roku 2017 sa im dokonca podarilo otvoriť okrem pracovísk aj Dennú kliniku. "Rodinám na klinike uľahčujeme bežné činnosti (napr. novými eloktrospotrebičmi), zabezpečujeme každodenné praktické kuchynské a hygienické potreby, každý nový pacient dostáva tzv. štartovací balíček. Rozprávame sa pravidelne s rodičmi a podávame adresnú pomoc rodinám v zlej sociálnej situácii, " vysvetľuje Renata Balejová, projektová manažérka neziskovej organizácie Deťom s rakovinou. "Vďaka darom ako je tento môžeme ďalej fungovať a pomáhať rodinám v tých najťažších chvíľach života. Ďakujeme," dodáva Balejová.

Aktuálne majú za sebou rekonštrukciu priestorov, aby sa detičky s rodinami mohli plne sústrediť na liečbu a mali vybavenie, ktoré potrebujú. Finančný dar odovzdal v stredu 31. januára 2024 Hideto Asada, prezident oboch spoločností. "Som hrdý na našich zamestnancov, ktorí ukazujú svoje nasadenie a empatiu nie len vo svojej práci, ale vedia sa spojiť aj pre pomoc druhým. Vedenie oboch spoločností sa preto s hrdosťou rozhodlo pripojiť k tejto zbierke." uviedol prezident spoločností Summit Motors Bratislava a Summit Motors Slovakia.